Allaspussi on uima-altaan pinnoitteena vertaansa vailla monesta syystä. Mitä ne syyt ovat?

Aivan ensiksi allaspussi on tietenkin edullinen ratkaisu verrattuna moneen muuhun harkko- tai betonialtaan pinnoitteeseen.  Ja lasikuitualtaisiin verrattuna rakennat esim. valuharkkorunkoisen altaan allaspussillamme pinnoitettuna huomattavasti halvemmalla.

Mutta pelkän hinnan perusteella ei päätöstä tarvitse tehdä! Allaspussilla pinnoittamisessa on paljon muitakin etuja. Allaspussimme on kestävä ja huoleton, helppo asentaa – ja aikanaan myös vaihtaa.

Onko toiveissa aivan pieni tai tavallista isompi allas? Riittävän syvä vesijuoksuun? Tai matalaa lapsia varten? Jos rakennat altaan rungon, ja pinnoitat allaspussilla, päätät itse altaasi mitoituksen! Allaspussit valmistetaan omassa tuotannossamme Seinäjoella, ja pystymme toteuttamaan myös monenlaisia muotoiluja.

Allasmuovin laadulla on merkitystä

Markkinoilla on monen laatuisia allasmuoveja, mikä tietenkin vaikuttaa mielikuviin allaspusseista. Me olemme valmistaneet allaspusseja nykyisin käyttämästämme allasmuovista jo vuodesta 2006. Mitä erinomaista tässä allasmuovissa sitten on?

Moni asiakkaistamme osaa kysyä materiaalin vahvuutta. Käyttämässämme materiaalissa se on 0,75mm. Mutta allasmuovien erot eivät rajoitu materiaalivahvuuteen.

Allasmuovissa tärkeitä ominaisuuksia ovat vetolujuus ja veden paineen kestokyky. Lisäksi allasmuovin tulee olla joustava, jotta allaspussi mukautuu altaan muotoihin.

Käyttämässämme allasmuovissa joustavuus ja vetolujuus ovat hyvin tasapainossa. Se tulee käsin kosketeltaviksi, kun asennat allaspussiasi. Joustavuudesta huolimatta käyttämämme materiaali on suoraa ja säilyttää hyvin ryhtinsä, mikä on lähtökohta kauniille lopputulokselle.

Joustavuus ja erinomainen vetolujuus ovat hyvin tasapainossa.

Asentaessasi tunnet myös materiaalin ihanan sileyden. Mutta tuntumaa allasmuoviimme saat jo ennalta pyytämällä näytepalat postitse!

Tärkeä ominaisuus altaan pinnoitteelle meillä Suomessa on materiaalin säänkesto. Allasmuovimme kestävät erittäin hyvin erilaisia sääoloja ja veden lämpötiloja. Talvea ja jäätymistä ei siis tarvitse allaspussin osalta murehtia!

Itse asiassa allaspussin kannalta on suositeltavaa, että altaaseen jätetään vettä sen verran kuin runkotyyppi sallii. Näin pussi ei pääse liikkumaan. Moni maahan upotetun allaspussialtaan omistaja käyttääkin allastaan talvella avantouintiin!

Värivaihtoehtoja allasmuovistamme löytyy hyvin. Viiden yksivärisen vaihtoehdon kauniit värit tehdään mahdollisimman kestävillä pigmenteillä. Lisäksi valittavana on kolme kuvioitua vaihtoehtoa, joissa lisäarvona on pintaa suojaava lakkaus. 

Hyvä lisä allasmuoviemme ansioluetteloon on myös se, että materiaali on vastustuskykyistä vedessä esiintyville mikro-organismeille.

Uskon, että monille meistä on tärkeää myös allasmuovin valmistusmaa ja luotettava valmistusprosessi. Allasmuovimme valmistaja on eurooppalainen Renolit, ja allasmuovit valmistetaan Euroopassa (Espanjassa) tarkkaa laadunvalvontaa noudattaen. Se on siis materiaali, josta on ilo valmistaa allaspusseja asiakkaillemme!

Allasmuovimme valmistaja on eurooppalainen Renolit

Allaspussi on helppo asentaa

Väitän allaspussin asennuksen olevan helppoa – asentavathan useimmat asiakkaamme allaspussinsa itse! Toki hiukan asennustaitoa tarvitaan, sekä ehdottomasti perehtymistä ohjeisiin!

Kaunis ja rypytön lopputulos syntyy huolellisesti ohjeiden mukaan toimien, ja rauhassa allaspussia asetellen. Hätäillä ei siis asennuksessa kannata.

Siitäkin huolimatta allaspussin asentaa varsin nopeasti. Vakiomallisen allaspussin (jossa ei ole erillistä muotoilua kuten integroituja portaita) asentaa muutamassa tunnissa.

Allaspussilla pinnoittaessasi et joudu muiden pinnoitteiden tapaan murehtimaan, onko asennuksen jälkeen poutaa. Ainoastaan asennushetken säällä on merkitystä. Asentaessa ilman lämpötilan on hyvä olla +15 – +25 astetta, jotta termoplastisen materiaalin venyvyys on normaali.

Allasta suunnitellessa on hyvä pitää myös mielessä, että kaikki kodin ja pihapiirin pinnat alkavat yleensä jossain vaiheessa kaipaamaan pientä pintaremonttia. Uima-allas ei tee tähän poikkeusta. Altaan pinnoitteesta ja puhdistuksesta huolimatta esim. vesirajaan tummentumaa vuosien varrella yleensä jonkin verran kertyy. Siksipä on tärkeää, että allaspussimme on aikanaan myös helppo vaihtaa!

Allaspussialtaassa pintaremontti käy siis kätevästi. Mutta entä, jos alkuperäinen pinnoite on joku muu, ja siinä on ongelmia?

Allaspussimme voi asentaa mitä tahansa tasaista pintaa vasten. Se on siis usein myös loistava apu remontoitavalle altaalle, jonka alkuperäisessä pinnoitteessa on ongelmia. Allaspusseillamme on vuosien varrella uudelleenpinnoitettu niin eri pinnoitteilla käsiteltyjä betoni- tai valuharkkoaltaita kuin laatta- ja lasikuitualtaitakin.

Allaspussimme voi asentaa mitä tahansa tasaista pintaa vasten. Se on siis usein myös loistava apu remontoitavalle altaalle.

Allaspussi mahdollistaa yksilöllisen altaan

Monella saattaa olla virheellinen käsitys allaspussialtaan mahdollisuuksista – tai pikemminkin niiden puutteesta.

Onko altaassasi eri kokoisia uimareita? Jos päätät rakentaa altaaseen syvän ja matalan päädyn, allaspussin pohja muotoillaan mittakuvasi mukaisesti!

Haluatko rakentaa allasrungon sisään istuintason tai integroidut portaat? Onnistuu – sekä päädyn levyisinä että kulmaan!

Allaspussialtaan mitoitus on vapaasti päätettävissäsi – et joudu valitsemaan vaihtoehdoista. Sama pätee portaiden mitoitukseen. Muutama asia portaiden mitoituksessa täytyy kuitenkin huomioida. Toimitathan meille suunnitelmakuvan sähköpostiin ennen kuin rakennat portaita tai muuta muotoilua, niin otamme kantaa!

Allaspussilla on toki joitakin rajoitteita, joihin voidaan joutua esim. remonttikohteissa pohtimaan ratkaisua. Mutta uuden altaan rakentajalle allaspussiallas tarjoaa ensisijaisesti mahdollisuuden toteuttaa allas omien toiveidesi mukaan!

Yleensä altaan perusmuotona on käytännöllinen ja selkeä suorakaide. Mutta erikoisempiakin altaita olemme vuosien varrella toteuttaneet, kuten vaikkapa tämä L-allas:

Allaspussilla on mahdollista pinnoittaa monen muotoisia uima-altaita.
L-muotoinen allas valkoisella allaspussilla