Allasmuovista on tarjolla monta väri- ja kuviovaihtoehtoa. Miltä eri vaihtoehdot näyttävät uima-altaina, ja miten ne vaikuttavat allasveden väriin?

Uima-altaan väriä on vaikea hahmottaa pelkistä värimalleista tai näytepaloista. Silloinhan puuttuu jotain hyvin oleellista – nimittäin vesi! Tässä siis poimintaa uima-allaskuvista eri allasmuovivaihtoehdoilla. 

Yksiväriset allaspussit

Yksivärisiä allasmuoveja valikoimastamme löytyy kuusi vaihtoehtoa: turkoosinsininen, vaaleansininen, turkoosinvihreä, valkoinen, hiekanvärinen ja vaaleanharmaa.

Turkoosinsininen on monelle uima-altaan rakentajalle itsestäänselvä valinta
allaspussin väriksi. Onhan se juuri se väri, jonka olemme tottuneet
uima-altaaseen liittämään!

Tässä kestosuosikki kahdessa eri valaistuksessa:

Turkoosinsininen allaspussi
Turkoosinsininen allaspussi

Turkoosinsininen allaspussi pilvisessä säässä

Mutta entä ne muut vaihtoehdot?

Aloitetaan valkoisesta allaspussista, koska siinä näkyy selvimmin veden vaikutus altaan väriin. Allaspussin värin näet altaan reunasta vesirajan yläpuolelta – allaspussi alla olevassa kuvassa on todellakin valkoinen! 

Valkoinen allaspussi

Valkoinen allaspussi tuo veden sinisen sävyn esiin kaikkein puhtaimpana.

Mutta myös vaaleansinisellä allaspussilla veden sävy hyvin raikas! Alla delfiinit uima-altaassa, jossa allaspussin värinä on vaaleansininen.

Vaaleansininen allaspussi

Turkoosinvihreä on kuulunut valikoimaamme turkoosinsinisen rinnalla pisimpään. Turkoosinsinisen tapaan se myös tuo altaaseen enemmän väriä.

Turkoosinvihreä allaspussi

Uusimpia tulokkaitamme värivalikoimassamme ovat hiekanvärinen ja vaaleanharmaa. Tulokkaita yhdistää pyrkimys luonnolliseen lopputulokseen.

”Rantahiekkaa huuhtova” laguuninvihreä saadaan aikaan hiekanvärisellä allaspussilla. Hiekanvärinen uima-allas on sävyltään lämmin.

Hiekanvärinen allaspussi

Hiekanvärinen allaspussi

Vaaleanharmaa allaspussi taas pyrkii tuomaan veden värin esiin samoin kuin kalliorannat. Lopputulos on hillityn sopusointuinen suomalaisen maiseman kanssa.

Vaaleanharmaa allaspussi

Vaaleanharmaa allaspussi

Kuvioidut allaspussit

Kuvioituja allasmuoveja löytyy kolme sinisävyistä vaihtoehtoa. Tällä terassilla allaspussin kuviona on classic marble:

 

Allaspussi ”classic marble”

 Tältä terassilta pulahdetaan carrara-kuosiseen altaaseen:

 

Allaspussi ”carrara”

Vuosien varrella kuvioiduista mosaic-kuvio saattaa olla ollut hiuksenhienosti suosituin:

 

Allaspussi ”mosaic”

Mainitsin, että kaikki kuvioidut vaihtoehtomme ovat sinisävyisiä. Tässä kuitenkin vielä kuva Ice-kuvioidusta allaspussimme. Ice-kuvio on jäämässä pois valikoimastamme, mutta jos olet kiinnostunut, tarkista saatavuus altaaseesi!

Allaspussi ”Ice”