Uima-allashankinnan pitkäikäisyys ei poista sitä tosiasiaa, että useimmat haluavat päästä nauttimaan myös ensimmäisestä allaskesästä. Mutta miten kauan harkkoaltaan rakentaminen kestää ja voiko projektia jouduttaa?

Lumi maassa – nyt on aikaa suunnitella

Allasrakentamiseen motivoi tavallisesti kevätaurinko, mutta projekti lähtee nopeammin käyntiin, jos asioista ottaa selvää jo aikaisemmin. Harkkoaltaan rakentaminen selviää rakennus- ja asennusohjeesta, jonka voit pyytää sähköpostiisi. Kun tiedetään, mitä pystytään tekemään itse, voidaan ammattilaiset haeskella valmiiksi. Onnistuuko harkkorungon teko, entä miltä vaikuttaa altaan asennus?

Verkkokaupastamme löytyy valmiita allaspaketteja harkkorunkoiselle altaalle. Jos niistä ei sopivaa kokoa löydy, pyydä tarjous teille sopivasta allaspaketista! Myös harkoissa, eristeistä ym. voit jo pyytää tarjouksen rautakaupasta.

Tässä kohtaa kannattaa myös soittaa oman kunnan tai kaupungin rakennusvalvontaviranomaiselle. Osassa kunnista uima-altaan rakennukseen vaaditaan rakennus- tai toimenpidelupa.

Allaskaivannosta altaaksi

Altaan rakentamisessa ensimmäinen ja äärettömän tärkeä vaihe on perustusten tekeminen, jonka jälkeen päästään valamaan pohjalaatta. Pohjalaatan on hyvä kovettua muutaman päivän ennen valuharkkojen latomista. Harkkoseinämien valmistuttua on seinämien betonitäytön saatava kovettua vähintään 2 viikkoa ennen altaan täyttöä. Tällä välin on siis aikaa tehdä esim. ulkopuolen eristys.

Harkkorungon valmistuttua on vielä asennettavana läpiviennit, allaspussi ja allastekniikka. Kokenut asentaja tekee asennuksen parissa päivässä, mutta ensikertalaiselta aikaa menee luonnollisesti enemmän. Lisäohjeiden kysymisestä tarvittaessa ei koskaan ole haittaa!

Tässä vaiheessa ei välttämättä jaksa enää odottaa… Lämmin kiitos ihanan videopätkän luovuttaneelle asiakkaallemme!


Sopiva aikataulu altaan rakentamiseen

Nopeimmillaan harkkorunkoisen altaan rakentaa jopa noin kuukaudessa. Jos siis allaskaivanto kaivetaan toukokuun alussa, ja rakentaminen etenee katkoksitta, voi juhannussaunasta hyvinkin päästä pulahtamaan omaan altaaseen.

Useimmiten kuitenkin uima-allas rakennetaan suurelta osin itse, eikä altaan rakentamista kannata aikatauluttaa liian tiukasti. Parhaimmillaanhan altaan rakentaminen on koko perheen iloinen kesäprojekti!